Welke camera moet ik kopen?

PIN

Ik krijg heel vaak de vraag:”Welke camera moet ik kopen?” en ik zeg je eerlijk, dat kan me geen zak interesseren. Ik werk al tien jaar met dezelfde camera en kan er nog topfoto’s meemaken.

Denk eerst na over de vraag: Waarom wil je een nieuwe camera kopen? Ben je zo goed dat je niet meer kwaliteit uit je huidige camera kan halen? Dat lijkt me sterk. Ik krijg deze vraag voornamelijk van mensen die nieuw zijn.

Met een polaroid kan je nog topfoto’s maken, als je nadenkt over je werk.

De beste manier om beter te worden in fotografie, is door te blijven schieten met beperkingen. Je zal niet alles kunnen doen: sportfotografie met een telefoon is nagenoeg onmogelijk (ga niet mails sturen met een reeks aan fotografen die het wel doet, ik zeg nagenoeg, niet compleet onmogelijk.) maar als je portretten wilt maken of landschappen, kan je met je telefoon al ver komen. Tegenwoordig hebben telefoons hele portret- en pro modes waarin je mooie scherptediepte krijgt, en in de pro-stand alles handmatig kan instellen. Leer eerst hiermee werken voordat je overstapt.

Als je daarna uiteindelijk toch naar een spiegelreflexcamera wilt, kijk dan gewoon naar hoeveel geld je hebt. Je hebt veel cameras in alle prijscategoriën en allemaal zullen ze goed voor je doel zijn. Je hebt geen 3000 euro kostende camera nodig om foto’s te maken.

Kom je er op het internet niet uit: ik heb goede ervaringen met deskundige hulp van de verkopers bij Kamera-Express in de winkel. Ze nemen daar goed de tijd voor je en adviseren je goed, zonder extra geld uit je proberen te halen. (dit is geen gesponsord bericht. Ik vind het een geweldige zaak.)